Werkwijze: mijn focus, jouw verhaal!

Mijn werkwijze als afscheidsfotograaf

Wanneer je besluit tot het laten maken van een afscheidsreportage, door een afscheidsfotograaf dan is daar moed voor nodig! Om daarover een besluit te nemen is het goed om hier te lezen wat mijn werkwijze is en wat ik voor je kan betekenen.

Allereerst kom ik graag vooraf langs om kennis te maken. Zo leren we elkaar kennen wat een stukje vertrouwen geeft op de dag zelf. Tijdens dit gesprek inventariseer ik jouw wensen en laat ik zien wat ik voor je kan betekenen. Op deze manier weet ik wat voor jou belangrijk is en wat je graag terug zou willen zien. Ook neem ik contact op met de uitvaartonderneming. Zij kunnen mij inlichten hoe de dag gaat verlopen d.m.v. een draaiboek. Dit draaiboek zorgt er mede voor dat ik goed voorbereid ben.

Afscheidsfotograaf Caroline Vrijenhoek legt de emotie integer vast rondom een afscheid

Wat mag je nog meer van mij verwachten? Dat je er voor 100% op kan vertrouwen dat jouw verhaal bij mij centraal staat en dat ik daar discreet en respectvol mee omga. Ik werk zoveel mogelijk op gepaste afstand. Maar om sommige momenten of details goed vast te kunnen leggen kan het gebeuren dat ik even in beeld ben, want helemaal onzichtbaar kan ik niet worden. Door mijn goede voorbereiding kan ik dit werk stil en integer doen en hou zo mijn focus.

Enkele fotomomenten:

– Opbaren en sluiten van de kist

– Dienst in kerk of aula 

– Samenzijn achteraf

– Begeleiden crematie ruimte 

– Begeleiden naar graf

– Andere gedenkwaardige momenten

Mijn werkwijze als grafisch vormgever

Door mijn jarenlange ervaring en professionele manier van werken weet ik wat er belangrijk is om jouw verhaal vorm te geven. Naast de foto’s, die ik zorgvuldig selecteer, reserveer ik ruimte voor persoonlijke gedichten, toespraken en andere belangrijke teksten die zijn voorgedragen of ingebracht. Zodat ook deze niet verloren gaan maar rustig teruggelezen kunnen worden.

Door middel van een online impressie kan ik je vooraf laten zien hoe jouw album vorm krijgt. Inspraak hierin is zeer gewenst want alleen zo maken we samen een compleet en uniek verhaal in woord en beeld. Uiteraard kunnen niet alle foto’s een plaatsje krijgen in dit album. Niet gebruikte foto’s worden bijgeleverd op een usbstick.

Afscheidsalbum voorbeeld gemaakt door Caroline Vrijenhoek Afscheidsfotograaf

Een belangrijk voordeel van een afscheidsalbum is dat je het makkelijk pakt. Je hoeft immers geen computer of een ander apparaat op te starten om het te bekijken wanneer jij daar behoefte aan hebt. De tijd vervaagt de herinnering maar met dit unieke afscheidsalbum gebeurt dat niet. Daar draait het uiteindelijk om: eenvoudig en vertrouwd terug kunnen kijken op jouw moment van afscheid.

Tot slot...

Ik sta altijd open voor andere ideeën. Vind je een album te eenvoudig en wil je het groter of juist kleiner aanpakken? Maak het bekend. Dan komen we samen tot een gedenkboek dat meer bij je past en bij degene die jij graag wilt herdenken.

Omgaan met twijfels

Soms is niet iedereen direct vertrouwd met de aanwezigheid van een fotograaf bij een uitvaart. Dat begrijp ik heel goed. Maak het daarom bespreekbaar binnen de familie. Door met elkaar in gesprek te gaan kunnen we vrijwel altijd een oplossing vinden. Een afscheidsreportage is heel persoonlijk en het zou jammer zijn als het door bepaalde misvattingen niet door kan gaan. Ik ben professioneel opgeleid en weet, als er twijfels zijn, om daar gepast mee om te gaan.

Het is ook raadzaam om aan de uitvaartleider te vragen of deze vooraf melding wil maken dat er een fotograaf aanwezig is. Dit voorkomt onnodige verrassingen of dat foto’s maken met mobiele telefoons de dienst verstoren.

Afscheidsfotograaf Caroline:

"Liefdevol en vertrouwd terugkijken op jouw moment van afscheid... daar draait het uiteindelijk om."

06 2468 77 35

Caroline Vrijenhoek

Afscheidsfotograaf | Grafisch vormgever
Caroline Vrijenhoek Afscheidsfotograaf